Asā zupa ar enoki un liellopu gaļu
Sastāvdaļas
- 500g liellopu gaļa
- 1 iep. enoki sēnes
- 1,5l buljons
- 2 sīpoli
- 1-2 sarkani čili pipari
- 3 citronzāles stiebri
- 2cm ingvera saknes
- 2 ķiploka daiviņas
- vorčesteras mērce
- sojas mērce
- eļļa
- sāls
Veikalā ieraudzījāt neparastas sēnes ar vēl neparastāku nosaukumu - ENOKI ?! Vēl šīs sēnes dēvē par "zelta adatām", vai "samta kājiņām".Latvijas mežos gan tās neatrast, tās audzē Japānā.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sīpolus smalki sakapāt un katliņā ar biezu apakšu apcept eļļā līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot citronzāli, smalki sakapātus ķiplokus, sarīvētu ingvera sakni un cept vēl 1-2 minūtes. Pieliet buljonu un pievienot lielāko daļu čili piparu.
2
Liellopa gaļu sagriezt plānās strēmelītēs un uz lēnas uguns vārīt apmēram 30-40 minūtes, kamēŗ gaļa kļūst mīksta. Peivienot enoki sēnes, sojas un vorčesteras mērces, pievienot pēc garšas sāli un vārīt vēl 10 minūtes.
3
Kad zupa uzvārīta, to salej bļodiņās un pārkaisa ar zaļumiem (zaļie loki, pētersīļi, kinza).