Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asā zupa ar enoki un liellopu gaļu

Sastāvdaļas
  • 500g liellopu gaļa
  • 1 iep. enoki sēnes
  • 1,5l buljons
  • 2 sīpoli
  • 1-2 sarkani čili pipari
  • 3 citronzāles stiebri
  • 2cm ingvera saknes
  • 2 ķiploka daiviņas
  • vorčesteras mērce
  • sojas mērce
  • eļļa
  • sāls
Veikalā ieraudzījāt neparastas sēnes ar vēl neparastāku nosaukumu - ENOKI ?! Vēl šīs sēnes dēvē par "zelta adatām", vai "samta kājiņām".Latvijas mežos gan tās neatrast, tās audzē Japānā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolus smalki sakapāt un katliņā ar biezu apakšu apcept eļļā līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot citronzāli, smalki sakapātus ķiplokus, sarīvētu ingvera sakni un cept vēl 1-2 minūtes. Pieliet buljonu un pievienot lielāko daļu čili piparu.
2
Liellopa gaļu sagriezt plānās strēmelītēs un uz lēnas uguns vārīt apmēram 30-40 minūtes, kamēŗ gaļa kļūst mīksta. Peivienot enoki sēnes, sojas un vorčesteras mērces, pievienot pēc garšas sāli un vārīt vēl 10 minūtes.
3
Kad zupa uzvārīta, to salej bļodiņās un pārkaisa ar zaļumiem (zaļie loki, pētersīļi, kinza).

Pievienot komentāru

Zupas