OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2012. gada 7. augustā, 06:43

Asā zupa ar enoki un liellopu gaļu

Veikalā ieraudzījāt neparastas sēnes ar vēl neparastāku nosaukumu - ENOKI ?! Vēl šīs sēnes dēvē par "zelta adatām", vai "samta kājiņām".Latvijas mežos gan tās neatrast, tās audzē Japānā.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Sīpolus smalki sakapāt un katliņā ar biezu apakšu apcept eļļā līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot citronzāli, smalki sakapātus ķiplokus, sarīvētu ingvera sakni un cept vēl 1-2 minūtes. Pieliet buljonu un pievienot lielāko daļu čili piparu.

2

Liellopa gaļu sagriezt plānās strēmelītēs un uz lēnas uguns vārīt apmēram 30-40 minūtes, kamēŗ gaļa kļūst mīksta. Peivienot enoki sēnes, sojas un vorčesteras mērces, pievienot pēc garšas sāli un vārīt vēl 10 minūtes.

3

Kad zupa uzvārīta, to salej bļodiņās un pārkaisa ar zaļumiem (zaļie loki, pētersīļi, kinza).