OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2012. gada 6. jūlijā, 05:31

Tomātu zupa ar kalmāru frikadelēm

Kalmāri satur veselu virkni nepieciešamo organismam vielu. Iekļaut tos savā ēdienkartē ir ieteicams visiem - tiem, kas rūpējās par figūru (zemas kaloritātes dēļ), tiem, kas sporto (olbaltumvielas labākais muskuļu veidošanas materiāls), ka arī tiem, kam svarīgs ārējais izskats - kalcijs, fosfors un selēns uzlabo nagu, matu un zobu struktūru. Un neizmirstiet - šajā produktā daudz joda, kas īpaši svarīgs Latvijas iedzīvotājiem.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Kalmārus noskalot, noņemt ādu un izmalt gaļas maļamajā mašīnā. Pievienot baziliku, olu dzeltenumu, sāli, piparus, visu samaisīt.

2

Sīpolu un papriku sagriezt mazos kubiņos. Ķiplokus smalki sakapāt. Tomātus noblanšēt, noņemt ādu un sagriezt. Dziļā pannā uzkarsēt olīveļļu. Apcept tajā sīpolus, papriku un ķiplokus 2-3 minūtes. Pievienot tomātus un cept vēl 5-7 minūtes, kamēr masa kļūst viendabīga. Pārlikt katlā, pievienot dārzeņu buljonu un sagrieztu kubiņos maizi. Uzvārīt zupu, ik pa brīdim apmaisot.

3

No maltās gaļas izveidot bumbiņas valrieksta lielumā un pievienot zupai 5 minūtes līdz vārīšanās beigām. Katlu noņemt no uguns, pievienot sāli un piparus pēc garšas, uzlikt vāku un ļaut zupai 10 minūtes ievilkties.