Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vasaras zupa ar kefīru

Sastāvdaļas
  • 400 ml kefīra
  • 250 ml vistas buljona
  • 200 g vistas filejas
  • 200 g skābā krējuma
  • 3 pavasara sīpoliņi ar lokiem
  • 2 vārītas olas
  • 2 svaigi vai sālīti gurķi (pēc izvēles)
  • 2 vārīti kartupeļi
  • 2–3 tējk. pikantu sinepju
  • 1 neliela vārīta biete
  • 1 saišķītis diļļu
  • 1 tējk. cukura
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
Lai zupa būtu biezāka, pievieno vairāk kartupeļu un biešu, bet tad tā īsto garšu iegūs tikai nākamajā dienā. Zaļumu klāstu var papildināt ar pētersīļiem un koriandra lapiņām.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Buljonu uzvāri, ieliec vistas fileju un uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes. Izņem no buljona un atdzesē
2
Sīpoliņus ar lokiem smalki sakapā. Pāris diļļu zariņu atstāj dekorēšanai, pārējos smalki sakapā.
3
Gurķus, nomizotu bieti un kartupeļus sagriez mazos gabaliņos. Olas nolobi un pārgriez gareniski uz pusēm. Atdzesēto gaļu sagriez gabaliņos vai saplucini.
4
Krējumu sakul ar buljonu un pamazām pielej kefīru. Pieber gurķus, kartupeļus, dilles un pusi sīpoliņu ar lokiem.
5
Iemaisi sinepes, cukuru, sāli un piparus.
6
Smel zupu šķīvjos, katrā ieber nedaudz gaļas un biešu gabaliņu. Vidū ieliec olas pusīti. Pārkaisi ar zaļumiem.

Pievienot komentāru

Zupas