Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Aukstais borščs

Sastāvdaļas
  • 500 g mazu sarkano bietīšu
  • 300 g svaigu kāpostu
  • 100 g burkānu
  • 100 g gabaliņos sagrieztu tomātu
  • 2 vārītas olas
  • 200 g skābā krējuma
  • 100 g sīpolloku
  • 50 g diļļu un pētersīļu
  • citrona sula
  • sāls un cukurs
Zupai par pamatu var izmantot ne tikai ūdeni un dārzeņu buljonu, bet arī kvasu, kefīru vai rjaženku. Lai zupa būtu sātīgāka, katrā šķīvī var iebērt pa ēdamkarotei salmiņos sagrieztas vārītas gaļas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Bietes ar visu mizu izvāri vai arī izcep cepeškrāsnī. Atdzisušas nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās vai sagriez salmiņos. Ja bietes vāri, novārījumu pataupi.
2
Kāpostus saēvelē, nomizotus burkānus sagriez salmiņos. Ber katlā, pielej ūdeni, lai pārsedz dārzeņus, pieber sāli un izvāri gandrīz mīkstus.
3
Pievieno bietes un novārījumu, tad ūdeni vai buljonu, tomātus un uzvāri, pēc tam atdzesē.
4
Pieber šķipsniņu cukura, sāli, pievieno citrona sulu (var arī etiķi), smalki sagrieztus sīpollokus, dilles un pētersīļus, kā arī krējumu. Izrotā ar olu šķēlītēm.

Pievienot komentāru

Zupas