Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kā sasaldēt buljonu un zupu vēlākai lietošanai?

Sastāvdaļas
Sasaldēšanai piemēroti ir dažādi buljoni, dārzeņu krēmzupas, zirņu un lēcu zupas, zupas bez ļoti skābām piedevām, gaļas zupas, kas vārītas pēc galerta gatavošanas principa.

Pagatavošana

1
Dari tā Pēc izvārīšanas buljonu vai zupu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
2
Iepildi saldēšanai piemērotā traukā – pudelē ar platu kaklu, burkā, saldēšanai piemērotās kastītēs, vēlams, no stikla. Trauku nepielej līdz pašai augšai – pudeles un burkas piepildi par 80 %, kastītēm atstāj augšpusē brīvu vietu divu pirkstu platumā.
3
Ievieto saldētavā stāvus un taisni (svarīgi – lai zupa neizlīst, kamēr nav sasalusi) un uzliec vāku pavisam vaļīgi. Tikai pēc 24 stundām, kad buljons vai zupa pilnībā ir sasalusi, aizvāko kārtīgi.
4
Ieteicams sasaldēt nelielās porcijās – tā, lai pēc atlaidināšanas varētu apēst vienā reizē.
5
Pirms ēšanas ieteicams jau iepriekšējā dienā izņemt trauku ar zupu no saldētavas un ielikt ledusskapī, lai atlaižas pamazām.

Pievienot komentāru

Zupas