foto: Shutterstock
Zupas
2023. gada 14. augustā, 15:09

Frikadeļu zupa itāliešu gaumē

Frikadeļu zupa ir iecienīta daudzās ģimenēs, šādi to gatavo Itālijā.

Pagatavošana

75 min4 porcijas
1

Sīpolu smalki sagriež, ķiploku saspiež spiedē. Malto gaļu sajauc ar rīvmaizi, sieru, baziliku, sasmalcināto sīpolu un ķiploku, iemīca olu, pieliek sāli un piparus. Izveido mazas frikadeles.

2

Katliņā uzvāra tomātu sulu un vistas buljonu. Kad šķidrums sāk vārīties, tajā uzmanīgi pa vienai saliek frikadeles. Vāra uz lēnas uguns 30 - 40 minūtes, tad pieber makaronus un zaļās pupiņas. Turpina vārīt vēl 10 - 15 minūtes. Vārīšanās beigās pieliek sāli un piparus.

3

Pasniedz karstu pārkaisot ar smalcinātu baziliku.