Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ķekavas borščs

Sastāvdaļas
  • 1 iep. šķinķi bez kaula un ādas Čanahi
  • 400g skābēti kāposti
  • 400g marinētas bietes (veselas)
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 2 ēd.k. sarkana adžika
  • 2 ēd.k. etiķis
  • eļļa
  • sāls, pipari
Katrai apdzīvotai vietai ir kāds šo vietu raksturojošs ēdiens. Varbūt pats ēdiens konkrēto vietu neraksturo, bet rada tikai asociācijas, taču ar to pilnīgi pietiek, lai mēs Jums piedāvātu izmēģināt šo lielisko zupas recepti.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un gaļu. Pievieno skābētus kāpostus, ūdeni (2l) un vāra visu kopā apm 45 min, pēc nepieciešamības pielejot ūdeni.
2
Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep rīvētus burkānus. Tad pievieno rīvētas bietes un konservētus sasmalcinātus tomātus, etiķi un sautē 10 min. Pievieno adžiku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Pievieno dārzeņus zupai, pēc nepieciešamības pielej mazliet ūdeni un vāra vēl 15 min.
3
Zupu pasniedz ar svaigu maizi un krējumu.

Pievienot komentāru

Zupas