Vistas frikadeļu zupa ar citronu un sieru
Sastāvdaļas
- 650g vistas gaļa bez kauliem
- 2l vistas buljons
- 100g makaroni
- 3 burkāni
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ola
- 2 zariņi rozmarīns
- 2-3 smaržīgo piparu graudiņi
- 1 lauru lapa
- 50g rīvēts siers Parmezāns
- 30g rīvmaize
- 1/2 citrons
- eļļa
- sāls, pipari
Katra saimniece zina kādu no frikadeļu zupas pagatavošanas receptēm, taču mēs šodien piedāvājam vēl vienu šīs zupas pagatavošanas versiju. Šoreiz ar citronu un sieru. Lai labi garšo!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vistas gaļu sasmalcina, pievieno olu, rīvmaizi, sasmalcinātu 1/2 sīplou un ķiploku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveido bumbiņas apm. valrieksta lielumā. Pannā uzkarsē eļļu un apcep frikadeles no visām pusēm.
2
Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā burkānus un sasmalcinātu 1/2 sīpolu. Pielej buljonu un uzvāra. Pievieno rozmarīnu, lauru lapu, smaržīgos piparus, sāli un makaronus. Vāra 7-10 minūtes (atkarībā no makaronu veida). Pievieno gaļas bumbiņas, vāra vēl 5 min. Zupai pievieno rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu citrona sulu, apsedz ar vāku un ļauj 10 min. ievikties.
3
Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu sieru.