foto: Vida Press
Zupas
2020. gada 5. oktobrī, 13:00

Kartupeļu biezzupa ar desas grauzdiņiem

Latvijā viens no patērētākajiem dārzeņiem ikdienas uzturā ir kartupelis un tas protams ne tikai pieejamās cenas dēļ, bet arī šī dārzeņa daudzveidīgās pagatavošanas dēļ. Piedāvājam jums vēl vienu recepti, kurā viena no lomām atvēlēta kartupeļiem.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Fenheļa sakni sagriež smalkāk. Burkānus, katupeļus un selerijas sakni sagriež kubiņos.

2

Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, burkānus, selerijas un fenheli. Pievieno kartupeļus un cep vēl pāris minūtes. Pielej buljonu, pievieno pēc garšas sāli un vāra līdz dārzeņi ir mīksti, apm. 30 min. Mazliet atdzesē un sablendē. Pirms pasniegšanas vēlreiz uzkarsē.

3

Desu sagriež mazos kubiņos un apcep, līdz desas gabaliņi kļūst kraukšķīgi.

4

Zupu pasniedz siltu pārkaisot ar zaļumiem un desas "grauzdiņiem".