Aukstā skābeņu zupa
Sastāvdaļas
- 480ml konservētas skābenes
- 2l kefīrs
- 5 vārīti kartupeļī (pēc izvēles)
- 4 olas
- 1 svaigs gurķis
- 6 redīsi
- sīpolloki
- dilles
- sāls, cukurs, pipari
Tradicionāli ceturtdienās publicējam recepti, kuru esam atraduši kādā no kulinārijas blogiem. Šoreiz ieskatījāmies Kristīnes blogā www.amam.lv
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gurķi un redīsus nomazgāt un sagriezt, pārlikt katlā. Dilles, sīpollokus sagriezt smalkāk un pievienot dārzeņiem. Pievieno skābenes un samaisa. Pēc garšas pievienot sāli, cukuru un svaigi maltus piparus.
2
Pasniedz ar vārītas olas šķēlītēm un, ja vēlas, arī ar vārītiem kartupeļiem.
3
Veiktās izmaiņas. Mēs lietojām svaigās skābenes, kuras pirms lietošanas noblanšējām. Pašai zupai pievienojām arī vārītus kartupeļus un sinepes.