Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Biešu aukstā zupa ar sieru 4

Sastāvdaļas
  • 500ml vistas buljons
  • 1 svaiga biete (apm. 350g)
  • 5 selerijas kāti
  • 1 burc. marinētas bietes (500ml)
  • 150g mīksts kazas siers
  • 2 lauku gurķi
  • 2 ēd.k. Vorčesteras mērce
  • sāls
Jau 2000 gadus pirms mūsu ēras asīrieši, babilonieši, persieši zināja bieti kā dārzeni un dziedniecības augu. Bietes kultivēšana sākās vēlāk, 1000 gadus pirms mūsu ēras. Bietes sastāvā esošās vielas pazemina asinsspiedienu, stiprina imunitāti un samazina holesterīna līmeni asinīs, kā arī palīdz no organisma izvadīt lieko ūdeni - tas ir nepieciešams veselīgai sirds darbībai.

Pagatavošana 4 porcijas

1
No svaigas bietes un 3 selerijas kātiem izspiest sulu. Mums sanāca 210ml.
2
Sulu sajaukt ar buljonu, pievienot marinētas bietes, Vorčesteras mērci, sāli pēc garšas un novietot ledusskapī līdz pasniegšanai.
3
Gurķi un 2 selerijas kātus sagriezt mazos kubiņos. Zupu saliet porcijas šķīvjos, pievienot sagrieztus dārzeņus un sadrupinātu sieru.

Skatīt visus komentārus

Zupas