Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
grilled salmon with potato, pea and tomato, selective focus

Lasis ar kartupeļu-cukurzirnīšu pākšu salātiem

Sastāvdaļas
  • 2 laša filejas (150-175g katra)
  • 250g kartupeļi
  • 175g cukurzirnīši
  • 125g kirštomātiņi
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 sarkans čili pipars
  • 2 ēd.k. baltvīna etiķis
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • dilles
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Salātu pagatavošanas ideja aizgūta no Zvaigzne ABC grāmatas 500 salātu receptes. Taču receptē ieviesām zināmas korekcijas.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Kartupeļus kārtīgi nosmazgā, vāra sālsūdenī līdz tie ir mīksti un pārgiež uz četrās daļās. Zirņu pākstīm nogriež galiņus un 4 min. blanšē verdošā sālsūdenī, labi notecina. Kartupeļus un zirņus pārliek lielā bļodā, pievieno sagrieztus uz pusēm tomātus un sajauc.
2
Nomizo un sakapā ķiploku. Čili nozmagā, izņem sēklas. Blenderī vai virtuves kombainā sasmalcina ķiploku, dilles, čili piparu, un etiķi. Pievieno olīveļļu, sāli un piparus un sajauc. Mērci pārlej kartupeļiem, zirņiem un tomātiem un uz kādu brīdi atstāj ievilkties.
3
Laša fileju ierīvē ar sāli un pipariem un 2-3 min. cep uz vidēji karsta grila.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni