OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zivju ēdieni
2012. gada 22. augustā, 07:19

Dorada ar apelsīniem un medu

Medus ķīmiskais sastāvs ir atkarīgs no ievāktā nektāra, klimatiskajiem apstākļiem, bišu rases utt. No cukuriem medū visvairāk ir glikoze, fruktoze un saharoze, bet sastopama arī maltoze, melicitoze un citi cukuri.Krāsa medum var būt no baltas, dažādiem dzelteniem toņiem līdz brūnai vai tumši brūnai.Lai kadu medu jūs izvēlētos, tas var būt lielisks papildinājums daudzām receptēm!

Pagatavošana

2 porcijas
1

No viena apelsīna izspiest sulu, otru apelsīnu sagriezt ripiņās. Apelsīna sulu sajaukt ar sinepēm, medu, sāli un svaigi maltie pipariem.

2

Doradu izķidāt, notīrīt zvīņas, nogriezt galvu un ar asu nazi iegriezt 4-5 šķērsgriezumus no abām pusēm. Uz cepamā papīra loksnes uzlikt zivi, apsmērēt ar marinādi (arī no iekšpuses) un uzlikt pa virsu 3 apelsīna ripiņas. Papīru aizloka, lai veidojās konverts. To pašu atkārtot ar otru doradu. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 15-20 min.

3

Pasniedz ar dārzeņu salātiem.