OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pagatavot mērci - bazilika lapiņas, sieru, ķiplokus un olīveļļu sablendēt kopā. Pievienot sāli un piparus. Mērcei nevajadzētu būt pārāk šķidrai šajā gadījumā, visam jābūt parupji samaltam, tad izveidosies garšīga garoziņa.
Zivi izķidāt, izgriezt žaunas un uztaisīt sānos vairākus griezumus no abām pusēm. Zivi ierīvēt ar bazilika mērci no iekšpuses un ārpuses un atstāt uz 20 minūtēm iemarinēties.
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Uz cepešpannas uzlikt doradu un sagrieztu 4-6 daļās citronu. Cept apmēram 15-20 minūtes, atkarībā no zivs lieluma.
Pasniegt zivi ar citrona daiviņām. Klāt pasniedz zaļus salātus vai ceptus kartupeļus.