Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Laša krēms groziņiem un maizītēm

Sastāvdaļas
  • 200 g laša filejas bez ādas un asakām
  • 100 g mīksta sviesta
  • 75 g saldā krējuma
  • 2 sarīvēti burkāni
  • 1 citrona sula un smalki sarīvēta miziņa
  • 5 ēdk. sausā baltvīna
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • 1 ēdk. sakapātu maurlociņu
  • malta saldā paprika
  • malti melnie pipari
  • sāls
Līdzīgu krēmu var pagatavot gan no foreles, gan no mencas un citām zivīm ar maigu mīkstumu.

Pagatavošana

1
Katlā uzvāri 100 ml ūdens ar baltvīnu. Ieliec lasi un uz lēnas uguns, pāris reižu apgrozot, vāri 6–8 minūtes. Izņem un atdzesē.
2
Pannā sakarsē eļļu, ieber burkānus un sautē 2–3 minūtes. Pielej 2 ēdk. citronu sulas, pieber sāli un piparus.
3
Sviestu saputo un samaisi ar saldo krējumu. Lasi sadali mazos gabaliņos.
4
Sviestā iemaisi burkānus, lasi un ¾ lociņu. Pievieno atlikušo citrona sulu, malto papriku, piparus un sāli. Pārkaisi ar atlikušajiem lociņiem.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni