Laša krēms groziņiem un maizītēm
Sastāvdaļas
- 200 g laša filejas bez ādas un asakām
- 100 g mīksta sviesta
- 75 g saldā krējuma
- 2 sarīvēti burkāni
- 1 citrona sula un smalki sarīvēta miziņa
- 5 ēdk. sausā baltvīna
- 1 ēdk. olīveļļas
- 1 ēdk. sakapātu maurlociņu
- malta saldā paprika
- malti melnie pipari
- sāls
Līdzīgu krēmu var pagatavot gan no foreles, gan no mencas un citām zivīm ar maigu mīkstumu.
Pagatavošana
1
Katlā uzvāri 100 ml ūdens ar baltvīnu. Ieliec lasi un uz lēnas uguns, pāris reižu apgrozot, vāri 6–8 minūtes. Izņem un atdzesē.
2
Pannā sakarsē eļļu, ieber burkānus un sautē 2–3 minūtes. Pielej 2 ēdk. citronu sulas, pieber sāli un piparus.
3
Sviestu saputo un samaisi ar saldo krējumu. Lasi sadali mazos gabaliņos.
4
Sviestā iemaisi burkānus, lasi un ¾ lociņu. Pievieno atlikušo citrona sulu, malto papriku, piparus un sāli. Pārkaisi ar atlikušajiem lociņiem.