foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2022. gada 5. martā, 10:00

Laša krēms groziņiem un maizītēm

Līdzīgu krēmu var pagatavot gan no foreles, gan no mencas un citām zivīm ar maigu mīkstumu.

Pagatavošana

1

Katlā uzvāri 100 ml ūdens ar baltvīnu. Ieliec lasi un uz lēnas uguns, pāris reižu apgrozot, vāri 6–8 minūtes. Izņem un atdzesē.

2

Pannā sakarsē eļļu, ieber burkānus un sautē 2–3 minūtes. Pielej 2 ēdk. citronu sulas, pieber sāli un piparus.

3

Sviestu saputo un samaisi ar saldo krējumu. Lasi sadali mazos gabaliņos.

4

Sviestā iemaisi burkānus, lasi un ¾ lociņu. Pievieno atlikušo citrona sulu, malto papriku, piparus un sāli. Pārkaisi ar atlikušajiem lociņiem.