Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Krāsnī cepti liela sama gabali

Sastāvdaļas
  • 4 sama gabali (katrs aptuveni 200 g)
  • 1 sīpols
  • 1 buntīte diļļu
  • ½ citrona, bez mizas, sagriezta ripās
  • 1–2 ēdk. sausa baltvīna
  • olīveļļa
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
  • 4 dubultās folijas loksnes
Mazs samiņš ir maigs, taču liela sama gaļa ir trekna, tāpēc, cepot lielo lomu, nevajadzētu pārspīlēt ar gabalu lielumu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem. Sīpolu nomizo un sagriez gredzenos.
2
Folijā, pirms liec sama gabalu, novieto dilles ar visiem kātiem, 2–3 sīpola gredzenus, tad zivi, uz kuras citrona ripu, tad uzšļāc vīnu un olīveļļu. Pasāli, sapiparo. Aizloki folijas malas un liec uz cepeškrāsns restītēm cepties.
3
Cep folijā ievīstīto sama gabalu 7–8 minūtes. Ja vēlies, vari pasniegt, uz šķīvja liekot ar visu foliju.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni