Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Universālā baltvīna un sviesta mērce

Sastāvdaļas
  • 250 ml sausā baltvīna
  • 30 g sviesta
  • 120 g gabaliņos sagriezta auksta sviesta
  • 100 g šalotes sīpolu
  • 250 ml zivju buljona
  • malti pipari
  • aveņu etiķis
  • sāls
Patiešām universāla mērce, kas piemērota dažādi sagatavotām zivīm. Var iztikt arī bez etiķa un tikpat labi aveņu etiķa vietā var pievienot kādu citu aromātisku etiķi. Vislabāk garšo uzreiz pēc pagatavošanas.

Pagatavošana

1
Nomizotus sīpolus pārgriez uz pusēm un sagriez gareniski plānās šķēlītēs. Nelielā pannā sakarsē 30 g sviesta un viegli apsautē sīpolus.
2
Pielej vīnu, uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt, līdz vīns gandrīz pilnībā izvārījies. Pielej buljonu un vāri, līdz šķidrums samazinās uz pusi.
3
Mērci izkās caur sietiņu, ar karoti kārtīgi izspied sīpolus.
4
Pamazām – vislabāk ar blenderi – karstajā mērcē iekul auksto sviestu. Pievieno sāli, piparus un mazliet etiķa.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni