Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Lasis spinātu un kaperu mērcē

Sastāvdaļas
Ļoti aromātiska, skābena mērce, kas lieliski papildina maigo laša garšu. Ja skābums šķiet pa daudz, iztiec bez citrona. Lieliski garšo ar pastu un glāzi vīna.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Laša filejai atdali ādu un sagriez 1,5 cm lielos gabaliņos. Dziļā pannā sakarsē eļļu, strauji apcep laša gabaliņus, pārkaisi ar sāli un pipariem un izņem no pannas.
2
No viena citrona izspied sulu. Otram norīvē miziņu un mīkstumu sadali daiviņās. Novelc arī balto miziņu.
3
Sīpolus un ķiploku nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Ieber pannā, kur cepās lasis, un pāris minūtes pasautē. Pielej vermutu, samaisi, tad pielej vīnu un 200 ml krējuma. Ieliec timiāna zariņu un uz mazas uguns vāri tik ilgi, līdz mērce nedaudz sabiezē. Atlikušo krējumu saputo.
4
Timiāna zariņu izņem no pannas, ieliec lasi un ieber citrona miziņu. Tad pievieno citrona sulu, citrona gabaliņus, kaperus un spinātus un uzmanīgi izcilā. Pāris minūšu karsē, tad iecilā saputoto krējumu un tūlīt pasniedz.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni