Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Grilled fish with lettuce and tomatoes. Selective focus

Zivs burkā

Sastāvdaļas
  • 1 zivs (250 - 300 g)
  • 1 sīpols
  • 10 - 12 ķirštomātiņi
  • dilles
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • sāls un pipari
Ko mēs varam iesākt ar tukšu burciņu? Varam tajā krāt santīmus, varam izmantot kā ēzelītis Ī-ā tukšo medus podu, bet varam arī gatavot! Jā, tukša burciņa var kalpot kā lielisks trauks gatavošanai.Burkā pagatavota zivs noteikti garšos tiem, kas uztraucas par savu svaru.

Pagatavošana 1 porcijas

1
Pēc izvēles ņem zivi (mums bija 250 g smaga forele un 1,5 litru burka), notīra zvīņas, izķidā, izņem žaunas. Ierīvē ar sāli un pipariem. Sīpolu sagriež gredzenos. Burkā kārto dilles, sīpolu gredzenus, uz pusēm pārgrieztus tomātiņus un zivi. Visu pārlej ar olīveļļu, aizvako vai aiztaisa ar foliju un cep cepeškrāsnī 160 grādos 40 - 45 minūtes.
2
Burkai jābūt karstumizturīgai. Ja bail, ka burka varētu sasprāgt, labāk likt to aukstā krāsnī. Tad zivs būs kā tvaicēta, un vienlaikus varēsiet pagatavot tvaicētus dārzeņus.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni