OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zivju ēdieni
2013. gada 17. jūlijā, 17:45

Cepta forele ar kaperu sviestu

Forele - ikviena makšķernieka prieks un lepnums. Ja arī jums paveicies iegūt foreli, izmēģiniet šo vienkāršo, taču garšas ziņā lielisko foreles pagatavošanas recepti.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

Bļodiņā mīkstu sviestu sajauc ar smalki sakapātiem kaperiem, citronu sulu un sāli. Glabāt istabas temperatūrā.

Foreles izķidā, noskalo un ierīvē ar sāli gan no iekšpuses, gan no ārpuses. Citronu sagriezt šķēlītēs un piepildīt foreles. Tur pat ielikt diļļu zariņus ar visiem ziediem.
Foreles liek uz cepešpannas un apslaka ar olīveļļu. Cept apm. 15 minūtes vai līdz brīdim, kad zivs ir gatava.

2

Foreles pasniedz veselas, klāt pievienojot kaperu sviestu.