Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Foršmaks jeb siļķu pastēte ar āboliem un olām

Sastāvdaļas
  • 2 siļķes
  • 4 vārītas olas
  • 1 sīpols
  • 1 ābols
  • 3 baltmaizes šķēles
  • 1 ēd.k. etiķa
  • 1 ēd.k. mārrutku
  • piens
Tā ir ļoti sena ebreju recepte. Garšvielas var pamainīt pēc savas patikas, bet siļķei (mērcētai pienā), maizei un olām jābūt obligāti.

Pagatavošana

1
Maizi un iztīrītu siļķi izmērcēt pienā (atsevišķi) maizi kārtīgi nospiest. Drīkst arī uzreiz iegādāt siļķu fileju, ja kādam negribas tīrīt). Sīpolu un ābolu notīrīt. Visu izlaist caur gaļas maļamo mašīnu, (izņemot olas) .
2
Olu baltumus smalki sakapāt un pievienot siļķu masai. Olu dzeltenumus saberzt ar etiķi un mārrutkiem un tikai tad pievienot masai.
3
Būtu labi atstāt visu uz nakti ievilkties, bet nepacietīgie var ēst uzreiz.

Pievienot komentāru

Uzkodas