Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siera bumbiņas ar halapenjo

Sastāvdaļas
  • 200g siers ar papriku
  • 2 ēd.k. halapenjo pipari
  • 8-10 ēd.k. rīvmaize
  • 1 ola
  • eļļa fritēšanai
  • sāls
Neviens vairs nemācēs pateikt, kad un kur sasiets pirmais siera ritulis pasaulē. Zināms vien tas, ka pirmie siera siešanas un nogatavināšanas procesi sākušies ļoti tālā senatnē un joprojām tiek pilnveidoti. Siers ir viens no vērtīgākajiem pārtikas produktiem, pie tam tas viegli kombinējas ar citiem produktiem. Pagatavojiet šīs viegli pikantās siera bumbiņas!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sieru sarīvēt uz rupjās rīves vai saspaidīt ar dakšinu. Pievienot smalki sakapātus halapenjo piparus un pēc garšas sāli. No siera masas izveidot bumbiņas vālrieksta lielumā.
2
Bļodiņā olu sakult ar dakšu. Atsevišķā bļodā iebērt rīvmaizi. Katru bumbiņu apviļāt rīvmaizē, tad olā un tad vēlreiz rīvmaizē.
3
Katlā ieliet eļļu un uzkarsēt. Karstā eļļā bumbiņas fritēt līdz tās kļūst zeltaini-brūnas, apm. 1 min. Gatavs bumbiņas izņemt ar šūmkaroti un novietot uz papīra dvieļiem, lai notek liekie tauki.
4
Pasniegt ar jogurta mērci.

Pievienot komentāru

Uzkodas