Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Minipankūciņas ar lasi

Sastāvdaļas
  • Mīklai
  • 125 g miltu
  • 125 ml piena
  • 2 viegli sakultas olas
  • 1 ēdk. skābā krējuma
  • 1 tējk. cepampulvera
  • eļļa
  • Papildinājumam
  • 125 g bieza skābā krējuma
  • 125 g plānās strēmelītēs sagriezta kūpināta laša
  • 2 ēdk. majonēzes
  • 2 tējk. citrona sulas
  • 1 ēdk. smalki sakapātu lociņu
  • 1 ēdk. smalki sakapātu piparmētru lapiņu
  • citrona mizas skaidiņas
  • sāls
Gan pankūciņas, gan arī krējuma un zaļumu maisījumu var pagatavot dienu iepriekš. Krējumam jābūt pietiekami biezam, citādi mērce sanāks pārāk šķidra.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Miltus sajauc ar cepampulveri un iesijā bļodā. Vidū izveido iedobīti.
2
Olas sakul ar pienu un krējumu un ielej iedobītē. Maisi, līdz izveidojas gluda mīkla. Atstāj pastāvēt 10 minūtes.
3
Sakarsē lielu pannu, iezied ar eļļu, ielej pa tējkarotei mīklas un cep. Kad pankūciņu virspusē sāk veidoties burbulīši, apgriez otrādi un cep gatavas. Izņem no pannas un liec uz lēzena šķīvja vai paplātes.
4
Krējumu rūpīgi sakul ar majonēzi, citrona sulu, lociņiem, piparmētrām un sāli.
5
Liec uz katras pankūciņas pa mazai karotītei maisījuma, virsū kārto laša strēmelītes un izrotā ar citrona mizas skaidiņām.

Pievienot komentāru

Uzkodas