Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Idejas sāļajiem groziņiem

Sastāvdaļas
Iesaka Dace Gribuste, viesnīcas Avalon restorāna šefpavāre.

Pagatavošana

1
Gurķu muciņas: Sagriez gurķi 5–7 cm garos gabalos un izdob. Pildījumam ņem krabju nūjiņas, majonēzi, citronpiparus un sablenderē viendabīgā masā. Izveido bumbiņas un apviļā kokosa skaidiņās. Liec bumbiņu izdobtajā gurķī, rotā ar garneli un sezama sēkliņām. Krabju nūjiņu vietā vari ņemt arī siļķi vai šķiņķi, taču ar krabju nūjiņām cienasts iznāk lētāk.
2
Paprikas uzkoda: Sablenderē viendabīgu masu no auksti kūpināta šķiņķa un majonēzes, kam aromātam pievienots nedaudz brendija. Uz vafeles (tādas var iegādāties lielveikalā) liec mazu salātlapiņu un grilētas paprikas gabaliņu, tad piciņu kūpinātā šķiņķa masas (izspied caur kulinārijas tūtu vai šai misijai pielāgotu plastmasas maisiņu) un rotā ar mazu paprikas gabaliņu.
3
Zemeņu un grilētas vistas groziņš: Filo mīklas (ļoti plāna mīkla, var iegādāties lielveikalos – meklē aukstumskapī) groziņā pildi salātus: cepta vai viegli kūpināta vistas gaļa, svaigi ananāsi, saulē kaltēti tomāti (viss sagriezts mazos gabaliņos) caurjaukti ar sīki kapātiem pētersīļiem, sīpolu un majonēzi. Rotā ar zemeni.
4
Volovāns ar spinātu un mandeļu pildījumu: Volovāns ir kārtainās mīklas groziņš; tagad tā sagataves var nopirkts arī lielveikalos. Pagatavo pildījumu: spinātus sablenderē ar mandelēm un nedaudz ķiploka. Eļļā, sojas un Vorčesteras mērcē un mazliet čili iemarinē garneles. Piepilda volovānu ar spinātu masu, rotā ar marinētu garneli un jūras zaķa ikriem.

Pievienot komentāru

Uzkodas