Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Skābeņu sviests

Sastāvdaļas
  • 200 g mīksta sviesta
  • 1 prāva sauja noskalotu un nosusinātu skābeņu
  • 1 nomizota ķiploka daiviņa
  • 2–3 ēdk. ļoti smalki sakapātu šalotes sīpolu
  • ½ tējk. maltu aso čili piparu
  • sāls
Viens no garšīgākajiem sviesta un zaļumu maisījumiem, ko var ziest uz maizes, pasniegt piedevās pie ceptas vai grilētas gaļas, zivs un dārzeņiem. Ēdams gan tūlīt pēc pagatavošanas, gan uzglabājams kādu nedēļu ledusskapī, gan iekonservējams – saldētā veidā.

Pagatavošana

1
Skābenes ļoti smalki sakapā.
2
Sviestu liec bļodā, piespied caur spiedi ķiploku un pievieno pārējos produktus. Rūpīgi maisi, līdz visas sastāvdaļas vienmērīgi saēdas.
3
Liec uz pergamenta vai cepampapīra, glīti saritini un ievieto saldētavā.

Pievienot komentāru

Uzkodas