Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ceptas reņģes burkānu - tomātu mērcē

Sastāvdaļas
  • 1kg svaigas reņģes
  • milti
  • sāls
  • eļļa
  • Mērcei:
  • 800g konservēti tomāti
  • 2-3 sīpoli
  • 3-4 burkāni
  • 2 ēd.k. etiķis
  • 3-4 lauru lapas
  • smaržīgie pipari
Reņģītes Latvijas mājsaimnieces ir iecienījušas ne tikai pieejamās cenas dēļ, bet arī pateicoties šīs vienkāršās zivtiņas garšas īpašībām. Piedāvājam jūsu vērtējumam vēl vienu no reņģu pagatavošanas versijām.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Reņģes izķidā, pārkaisa ar sāli, apviļā miltos un cep uzkarsētā eļļā no abām pusēm.
2
Pagatavo mērci. Burkānus notīra un sarīvē uz dārzeņu rīves. Sīpolus sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus. Pievieno sasmlacinātus tomātus, lauru lapas, etiķi, smaržīgos piparus un sautē, līdz burkāni ir mīksti. Pēc nepieciešamības pievieno ūdeni.
3
Traukā kārto slāņos zivis un pagatavoto dārzeņu mērci. Virsējai kārtai jābūt dārzeņu mērcei. Trauku apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 10-12 stundām ievilkties.
4
Pasniedz kā uzkodu ar svaigu maizi vai zaļumiem.

Pievienot komentāru

Uzkodas