Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Salāti ar kūpinātu vistu

Sastāvdaļas
  • 1 kūpināta vistas fileja
  • 2 saujas lapu salātu
  • 2 šķēles baltmaizes vai graudu maizes
  • ½ apelsīna sula
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 ēdk. Eļļas
  • 1 tējk. Sojas mērces
  • 1 ēdk. Ciedru riekstu
Kūpinātas vistas vietā var izmantot gan vistas vai cūkgaļas cepeša atlikumu, gan šķiņķi. Ja pie galda sēdēs kāds veģetārietis, aizstāj gaļu ar Brie siera šķēlītēm.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Pagatavo grauzdiņus. Maizes šķēlēs tosterī vai cepeškrāsnī apgrauzdē viegli brūnganas. Pārgriez uz pusēm ķiploka daiviņu un ar to ierīvē maizi. Salauz kumosa lieluma gabalos.
2
Pagatavo mērci. Lej krūzītē eļļu, apelsīnu sulu un sojas mērci. Ar dakšiņu krietni sakul, lai veidojas viendabīgs pabiezs šķidrums – emulsija.
3
Liec porciju šķīvjos kumosa lielumā saplūktas salātu lapas. Uz tām sadali grauzdiņus. Vistas fileju sagriez nelielās šķēlēs un kārto virspusē. Pārkaisi ar riekstiem un pārslaki ar mērci. Ja vēlies, uzbirdini svaigi maltus piparus.

Pievienot komentāru

Salāti