Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
25223442 - salad with chicken liver and orange, selective focus

Siltie vistu aknu salāti ar apelsīnu mērci

Sastāvdaļas
  • 400g vistu aknas
  • 300g dažādas salātu lapas
  • 1 apelsīns
  • 4 ēd.k. portvīns
  • 1/2 ēd.k. medus
  • 1 šalotes sīpols
  • 1/2 tējk. sinepes ar graudiņiem
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
Vienreizēji vienkārši pagatavojami un ļoti garšīgi salāti. Vistu flambētās akniņas ar eksotisko apelsīnu iegriež neaizmirstamu garšas tango!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Vistu aknas attīra no taukiem un sagriež mazākos gabalos. Pannā uzkrsē eļļu un ātri apcep aknas. Pievieno medu, portvīnu un flambē aknas. Kad uguns nodzisīs, aknas ir gatavas.
2
Apelsīnu notīra un sagriež segmentos (tikai mīkstums, bez baltām plēvītēm) - ar 5-6 pietiks. No atlikušā apelsīna izspiež sulu. Sulai pievieno sinepes, mērci no pannas (lurā cepās akas) un ar putojamo slotiņu uzputo.
3
Sīpolu notīra un sagriež plānās šķēlītēs.
4
Uz šķīvja kārto salātu lapas un aknas un pārlej ar mērci. Salātus izdekorē ar apelsīna daiviņām un sīpola ripiņām, pēc garšas pievieno sāli un svaigi amltus piparus.

Pievienot komentāru

Salāti