Laša siltie salāti
Sastāvdaļas
- 200g kartupeļi
- 150g auksti kūpināts lasis
- 50g salātlapas
- zaļumi pēc garšas (pētersīļi, baziliks, dilles, kinza)
- Mērcei:
- 3 ēd.k. saldais krējums
- citrona sula
- smalki sakapātas dilles
Siltie salāti - ideāls risinājums vēsākam vasaras vakaram, kad gribas kaut-ko siltu, bet negribas ilgi stāvēt pie plīts.
Pagatavošana
1
Kartupeļus novārīt, atdzesēt un sagriezt. Lasi sagriezt strēmelītēs.
2
Pagatavot mērci: uzkarsēt katliņā saldo krējumu (ne vārīt), pievienot citrona sulu un dilles. Uzmanīgi iecilāt kartupeļus un lasi saldā krējuma mērcē (lai neizjūk), paturēt pāris minūtes uz uguns un izslēgt.
3
Salātlapas saplūkāt ar rokām. Pa virsu sakārtot kartupeļus ar lasi un nekavējoties pasniegt.