Strebjamie salāti
Sastāvdaļas
- 2 gl. rūgušpiens
- 1/2l minerālūdens
- 200g salāti
- 2 lauku gurķi
- 2 tomāti
- 2 ēd.k. krējums
- dilles
- sāls
Lēts, garšīgs un ļoti veselīgs vakariņu ēdiens. Receptes ideja aizgūta no Doras Švikules grāmatas "324 zaļbarības ēdieni" (izdevējs: AKC.SAB.Valters un Rapa, Rigā, 1939 gads).
Pagatavošana 2 porcijas
1
Salātus sagriež pavisam sīki, nūdeļveidīgi. Tomātus un gurķus sagriež smalkāk.
2
Rūgušpienu sakuļ šķidrā masā, pievieno krējumu un smalki sakapātas dilles un vēlreiz labi sakuļ. Kad masa gatava, tai pievieno salātus, gurķus, tomātus, ūdeni un sāli pēc garšas.
3
Pasniedz uzreiz.