foto: No 100 Labi padomi arhīva
Pupas & graudi
2023. gada 23. decembrī, 14:00

Pelēko zirņu salāti

Kā pagatavot pelēkos zirņus tā, lai Vecgada pēdējās minūtēs tie nav jāber kupenā (ticējums vēsta, ka zirņus nevar atstāt uz jauno gadu, tad būs daudz asaru)? Māca Daiga Klipa.

Pagatavošana

1

Uzvāri pelēkos zirņus. Papriku, seleriju kātus sagriez nelielos gabaliņos, tomātus – nelielās daiviņās. Sīpolus sīki sakapā.

2

Uz sakarsētas pannas eļļā apcep dārzeņus, pievieno garšvielas. To visu iemaisi pelēkajos zirņos un liec galdā.

3

Ņem vēra: zirņi ir smags ēdiens, tāpēc tos nevajag pasniegt daudz. Tradīciju spēkam un garšu daudzveidībai pietiks ar pāris karotēm šo salātu!