Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Pelēko zirņu salāti

Sastāvdaļas
  • 300 g pelēko zirņu
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 dzeltenā paprika
  • 2 selerijas kāti
  • 2 tomāti
  • 2 sīpoli
  • 2 ēdk. sinepju sēklu
  • 1 tējk. saldās paprikas pulvera
  • sāls, pipari pēc garšas
Kā pagatavot pelēkos zirņus tā, lai Vecgada pēdējās minūtēs tie nav jāber kupenā (ticējums vēsta, ka zirņus nevar atstāt uz jauno gadu, tad būs daudz asaru)? Māca Daiga Klipa.

Pagatavošana

1
Uzvāri pelēkos zirņus. Papriku, seleriju kātus sagriez nelielos gabaliņos, tomātus – nelielās daiviņās. Sīpolus sīki sakapā.
2
Uz sakarsētas pannas eļļā apcep dārzeņus, pievieno garšvielas. To visu iemaisi pelēkajos zirņos un liec galdā.
3
Ņem vēra: zirņi ir smags ēdiens, tāpēc tos nevajag pasniegt daudz. Tradīciju spēkam un garšu daudzveidībai pietiks ar pāris karotēm šo salātu!

Pievienot komentāru

Pupas & graudi