Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Griķu salāti ar dzērvenēm

Sastāvdaļas
  • 125g griķi
  • 2 sīpoli
  • 6 ēd.k. dzērvenes (var būt saldētas)
  • sauja Indijas rieksti
  • 1/2gl buljons
  • eļļa
  • sāls, pipari
Uztura speciālisti apgalvo – būtu lieliski, ja maltītei katru dienu būtu citas piedevas. Turklāt, griķus un citus graudaugus vajadzētu uzturā lietot biežāk, tāpēc piedāvājam vēl vienu recepti, kā saka, variācija par tēmu. Un tā ir garšīga variācija! Griķu salātus var pasniegt gavēņa laikā kā patstāvīgu ēdienu vai ikdienā kā piedevu pie gaļas ēdieniem.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Griķus pārliet ar ūdeni (attiecībā 1:2) un vārīt griķus līdz tie gatavi.
2
Sīpolu sagriezt ripiņās un apcept pannā. Pievienot griķus, buljonu un sautēt, kamēr buljons ir iztvaicēts. Pievienot dzērvenes, sasmalcinātus riekstus, apmaisīt, izslēgt uguni un apsegt ar vāku. Ļaut pāris minūtes ieviltkies. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi