OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pupas & graudi
2014. gada 30. oktobrī, 20:12

Griķu salāti ar dzērvenēm

Uztura speciālisti apgalvo – būtu lieliski, ja maltītei katru dienu būtu citas piedevas. Turklāt, griķus un citus graudaugus vajadzētu uzturā lietot biežāk, tāpēc piedāvājam vēl vienu recepti, kā saka, variācija par tēmu. Un tā ir garšīga variācija! Griķu salātus var pasniegt gavēņa laikā kā patstāvīgu ēdienu vai ikdienā kā piedevu pie gaļas ēdieniem.

Pagatavošana

45 min2 porcijas
1

Griķus pārliet ar ūdeni (attiecībā 1:2) un vārīt griķus līdz tie gatavi.

2

Sīpolu sagriezt ripiņās un apcept pannā. Pievienot griķus, buljonu un sautēt, kamēr buljons ir iztvaicēts. Pievienot dzērvenes, sasmalcinātus riekstus, apmaisīt, izslēgt uguni un apsegt ar vāku. Ļaut pāris minūtes ieviltkies. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.