Mushroom risotto with chaterelles, selective focus
Mushroom risotto with chaterelles, selective focus
Pupas & graudi
2013. gada 3. jūlijā, 22:20

Risoto ar gailenēm

Risoto - izklausās gana smalki un daudzas saimnieces nepamatoti vairās no šī ēdiena pagatavošanas, atstājot šo itāļu ēdienu restorānu ziņā. Taču satraukumam nav pamata! Risoto ir vienkārši pagatavojams un ļoti garšigs ēdiens!

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Pannā izkausē sviestu un apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus. Pievieno rīsus un cep, kamēr rīsi kļūst caurspīdīgi. Pielej vīnu un pusi buljona un sautē, kamēr šķidrums iztvaiko, ik pa brīdim apmaisot. Pievieno atlikušo buljonu un sēnes. Ik pa brīdim apmaisot iztvaicē pusi šķidruma. Masai jāpaliek pašķidrai. Pievieno sieru, apmaisa un tikko siers izkūst, tā var slēgt ārā uguni. Risoto var paturēt katliņā, tad tas mazliet sabiezēs.

2

Pasniedz pārkaisot ar Parmezānu.