Biscuit cake with fresh strawberry, selective focus
Biscuit cake with fresh strawberry, selective focus
Pīrāgi un pīrādziņi
2013. gada 4. jūnijā, 18:38

Maizes sacepums ar zemenēm

Ja izveidojusies situācija, ka iegādātā maize sakaltusi un to neesiet uzspējuši apēst, pārvērtiet to lieliskā pīrāgā. Iespējams, daudzi to dēvēs par kūku. Šo gardumu novērtēs pat visprasīgākais gardēdis! Izmēģiniet!

Pagatavošana

60 min
1

Katsumizturīgā traukā vai dziļā pannā ieliet ūdeni, lai apakša būtu tikko nosegta. Piebērt cukuru un karsē. Pannu var pakustināt karsēšanas laikā, bet nemaisīt. Karsē tik ilgi, kamēr cukurs karamelizējās un ķļūst brūns. Tagad ātri iemaisīt saldo krējumu un sīrupu.

2

Šim sacepumam izmanto jebkuru sakaltušu maizes izstrādājumu - baltmaizi, kēksu, kruasānus, smalkmaizītes utt. Maizi saplūkāt ar rokām un piepildt formu. Nelielā bļodā uzputot ar dakšu olas ar pienu un ātri pārliet pa virsu maizei. Turpināt karsēt, kamēr olu masa sarecē. Uguni izslēgt un atstāt sacepumu līdz atdzišanai, apm. 30 min.

3

Gatavu sacepumu dekorē ar sagrieztām zemenēm.