Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pixabay.com

Ko likt uz picas?

Sastāvdaļas
Pica piestāv visiem gadalaikiem, bet īpaši – tomātu sezonai, kad virsiņas pārsmērēšanai uz ātro vari pagatavot mērci pats. Virsū uzrīvē sieru, uzber kādu zaļumu, krāsnī iekšā, no krāsns ārā un sātīga maltīte gatava! Galvenais, ka picas ļoti garšo arī bērniem, kurus vari ņemt palīgos pie plāceņu veidošanas un rotāšanas darbiem.

Pagatavošana

1
Parasti picu virsiņu apziež ar tomātu mērci (vislabākā ir pašu gatavotā!), taču var iztikt tikai ar olīveļļu vai arī svaigiem tomātiem, kas sagriezti plānās šķēlēs un vienmērīgi izkārtoti. Lielisku noti piešķirs saulē kaltētie (tikai skaties, lai tie nebūtu par sausu un sīkstu!) vai vītinātie tomāti.
2
Vispopulārākais siers picai ir ūdensbifeļa govs piena siers mocarella, taču tikpat labs ir parmezāns, arī neitāliskais Čedaras, grieķiskā feta, franču kazas piena un mūsu iecienītais Krievijas siers – galvenais, lai tas labi kustu! Un vēl – lai tie būtu trekni, jo attaukotie kūst daudzreiz sliktāk un veido sīkstus kunkuļus.
3
Picu zāle ir oregano jeb raudene. Baziliku, kurš arī sader ar picu, liec tikai pēc tās izvilkšanas no krāsns, citādi no aromātisko lapiņu svaiguma nebūs ne miņas. Jo pica garšā un saturā jaudīgāka, piemēram, uz tās ir gaļa vai desas, jo niknāks garšaugs derēs, tāpēc atceries timiānu, rozmarīnu, salviju, pupumētru. Taču tas ir tikai sākums – garšzāļu ir tik daudz, atliek tikai atrast savas iecienītās kombinācijas.
4
Ideāls picas virsiņas draugs ir vītinātais šķiņķis vai vītinātās, pikantās desas, kuras plānās šķēlītēs vai ripiņās vienmērīgi izkārto. Tikpat sātīga un garda būs pica ar vistas vai kādu citu gaļu, kura iepriekš būs iemarinēta un/vai apgrilēta vai pat malto gaļu, kas pagatavota pietiekami pikanti, un, protams, tunci.
5
Picas komplektā iederas arī olīvas, kaperi, paprika, asie pipari, anšovi, ķiploki, sēnes, dažnedažādas garšvielas un piedevas, kādas vien tev garšo. Arī ananasa gabaliņi, lasis un garneles, ja tev tā tīk.

Pievienot komentāru

Picas