foto: Shutterstock
Pastas
2020. gada 30. novembrī, 12:00

Pasta ar tunci, olīvām un drupačām

Pastas recepti atveda Marko Polo jau 1600. gadā no Ķīnas uz Venēciju un arī ieviesa tās ražošanas tehnoloģiju. Var piebilst, ka šo pastu būtiskākā atšķirība ir tāda: ķīnieši gatavo makaronus no rīsu miltiem, bet itāļi - no kviešu miltiem. Šī ir tradicionāla itāļu recepte.

Pagatavošana

1

Sauso maizi sasmalcina blenderī vai sarīvē uz dārzeņu rīves. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā drupačas, līdz tās ir zeltaini brūnas. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pašās beigās pieliek sasmalcinātas olīvas un zaļumus.

2

Pastu uzvāra līdz tā ir gandrīz gatava un notecina. Liek atpakaļ katlā, pievieno citrona sulu, miziņas, olīveļļu un visu sakrata. Pašās beigās pievieno tunci.

3

Pasniedzot pārkaisa ar apcepto maizi.