Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Tagliatelle with zucchini and tomato sauce and mint. Selective focus

Makaroni baklažānu un piparmētru mērcē

Sastāvdaļas
  • 400 g mājas makaroni
  • 500 g baklažāni
  • 6 ēd.k. olīveļļa
  • 4 jaunie lociņi ar sīpoliem
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 sarkanā čili pāksts
  • 1/2 dzeltenā paprikas pāksts
  • 1 ēd.k. tomātu pasta
  • 300 ml tomātu sula
  • 1 bundža konservēti tomāti
  • 3 lauru lapas
  • 10 piparmētru lapiņas
  • 2 ēd.k. sviests
  • 150 g sarīvēts Parmas siers
  • sāls un svaigi malti pipari
Makaronu ēdieni ir ideāla bāze dažādu garšvielu un dārzeņu apvienojumam. Šoreiz baklažāniem un piparmētrai.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Uzvārīt lielu daudzumu ūdens, piebērt krietnu devu sāls un novārīt makaronus tā, lai tie būtu vēl stingri.
2
Baklažānus sagriezt šaurās strēmelītēs. Apkaisīt nedaudz ar sāli un apslacīt ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas. Jaunos lociņus, ķiploka daiviņas, čili pāksti un paprikas pāksti notīra un smalki sagriež. Uzkarsē atlikušo eļļu un viegli apcep tajā sīpolus, ķiplokus, čili un papriku kopā ar tomātu pastu. Pievieno baklažānu strēmelītes, tomātu sulu, konservētus tomātus un lauru lapas. Visu izsautē.
3
Piparmētru lapiņas sagriež sloksnītēs. Makaronus nokāš un samaisa ar sviestu. Mērcei pēc garšas pievieno sāli, piparus un piparmētras, samaisa visu ar makaroniem. Pasniedz siltu, dekorē ar piparmētru lapiņām.

Pievienot komentāru

Pastas