Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Taurenīši sēņu un olīvu mērcē

Sastāvdaļas
  • 400 g dažādu sēņu (balto un brūno šampinjonu, austersēņu)
  • 250 g makaronu Farfalle
  • 100 g melno un zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 60 g mocarellas siera
  • 6 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. čili eļļas
  • 2 ēdk. rupji sakapāta bazilika
  • sāls, malti pipari
Čili eļļu allaž der turēt pa rokai – lai to pagatavotu, sasmalcinātu sarkanā čili pāksti ieber nelielā pudelītē, aplej ar eļļu un atstāj, lai nedēļu ievelkas. Pēc tam izmanto gan makaronu ēdieniem, gan salātiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Notīrītas sēnes atkarībā no lieluma pārgriez uz pusēm vai sagriez četrās daļās. Sieru sagriez plānās šķēlītēs.
2
Makaronus ber verdošā sālsūdenī un izvāri, tad nokās.
3
Kamēr vārās makaroni, lielā pannā sakarsē 2 ēdk. eļļas, ieber sēnes un maisot cep 3–4 minūtes.
4
Liec lielā bļodā, pievieno olīvas un atlikušo olīveļļu, pieber sāli un piparus un samaisi.
5
Pievieno nokāstos makaronus, pieber garšvielas, ja vajag, un apslaki ar čili eļļu. Virsū kārto siera šķēlītes.

Pievienot komentāru

Pastas