Makaroni latviešu gaumē
Sastāvdaļas
- 400g mājas makaroni ar dillēm
- 8 tomāti
- 100g biezpiens
- 4 ēd.k. diļļu un pētersīļu pesto
- baziliks
- sāls, pipari pēc garšas
Šī ir latviešu versija par tik tradicionālu itāļu ēdienu. Bazilika pesto aizvietojam ar diļļu un pētersīļu pesto, rikottu - ar biezpienu. Nu un kas teica, ka makaroni ir itāļu ēdiens?
Pagatavošana 4 porcijas
1
Novārīt sālsūdenī makaronus, noliet karstu ūdeni un noskalot ar aukstu, lai apturētu vārīšanas procesu. Pāris karotes ūdens pietaupīt. Makaronus atgriezt katlā un sajaukt ar pesto, pievienojot ūdeni, kurā vārijās makaroni.
2
Makaronus sakārtot šķīvī. Tomātus nomazgāt, sagriezt četrās daļās un sakārtot pa virsu makaroniem. Dekorēt ar baziliku un sadrupinātu biezpienu.