OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pastas
2014. gada 4. novembrī, 20:08

Krēmīgā pasta ar asinsdesu

Asinsdesas jeb putraimdesas gatavoja gandrīz katra saimniece. Šo desu droši var pieskaitīt tradicionālajai latviešu virtuvei. Šodien asinsdesa nav tik populārs produkts un ir nepelnīti piemirsta. Piedāvājam vienkāršu recepti, kuru pagatavojot novērtēsiet šīs desas īpašo garšu.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Sīpolu notīrīt un sagriezt ripiņās. Asinsdesas sagriezt šķēlēs. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus, 1-2 min. Pievienot asinsdesas un cept, līdz tās kļūst tumšas un kraukšķīgas.

2

Makaronus novārīt sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet.

Katlā ar biezu apakšu ieliet saldo krējumu un uzkarsēt. Sieru sadalīt ar rokām mazākos gabalos un pievienot saldajam krējumam. Pievienot sausās garšvielas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu laiku maisot izkausēt sieru. Kad masa kļūst viendabīga, pievienot makaronus, apmaisīt un uguni izslēgt.

3

Makaronus sakārtot šķīvjos, pa virsu uzlikt asinsdesu un pārkaisīt ar smalcinātiem zaļumiem.