Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

"Pasta alla arrabiata" jeb makaroni ar bekonu, čili un tomātiem

Sastāvdaļas
  • 300g makaroni "penne"
  • 400g konservēti tomāti savā sulā
  • 75g bekons vai krūtiņa
  • 50g rīvēts Parmezāns
  • 1 sarkana paprika
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels sarkans čili
  • baziliks
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
"Arrabiata" tulkojumā no itāļu valodas nozīmē "dusmīgā" - tas katrā ziņā attiecas uz šī Lazio reģiona tradicionālā makaronu ēdiena ugunīgo asumu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Papriku un čili iztīra no sēklām un sagriež kubiņos. Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sakapā. Bekonu vai krūtiņu sagriež mazos gabaliņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep gaļu, sīpolus un ķiplokus. Pievieno sasmalcin;atus tomātus, papriku, čili piparus un sasmalcinātu baziliku. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Mērci vāra uz vidēji lielas uguns apm 15 min, kamēr tā sabiezē.
2
Makaronus novāra sālsūdenī atbilsto;si instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina.
3
Pastu kārto porciju šķīvjos, pārlej ar mērci un pārkaisa ar rīvētu sieru. Dekorē ar bazilika lapiņām.

Pievienot komentāru

Pastas