OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pastas
2014. gada 12. oktobrī, 18:48

"Pasta alla arrabiata" jeb makaroni ar bekonu, čili un tomātiem

"Arrabiata" tulkojumā no itāļu valodas nozīmē "dusmīgā" - tas katrā ziņā attiecas uz šī Lazio reģiona tradicionālā makaronu ēdiena ugunīgo asumu.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Papriku un čili iztīra no sēklām un sagriež kubiņos. Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sakapā. Bekonu vai krūtiņu sagriež mazos gabaliņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep gaļu, sīpolus un ķiplokus. Pievieno sasmalcin;atus tomātus, papriku, čili piparus un sasmalcinātu baziliku. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Mērci vāra uz vidēji lielas uguns apm 15 min, kamēr tā sabiezē.

2

Makaronus novāra sālsūdenī atbilsto;si instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina.

3

Pastu kārto porciju šķīvjos, pārlej ar mērci un pārkaisa ar rīvētu sieru. Dekorē ar bazilika lapiņām.