Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ravioli ar jēra gaļu baklažānu-tomātu mērcē

Sastāvdaļas
  • 300g ravioli ar jēra gaļu
  • Mērcei:
  • 200g baklažāni
  • 400g tomāti savā sulā
  • 100g kalamata olīvas
  • 50g Parmezāns
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels sīpols
  • 1 čili pipars
  • 1 ēd.k. tomātu pasta
  • olīveļļa
  • timiāns
  • sāls, svaigi malti pipari

Daudzi cilvēki itāļu ravioli pielīdzina krievu pelmeņiem vai ukraiņu vareņikiem. Līdzība patiešām pastāv. Tomēr,  ravioli nekad negatavo saldēšanai. Tos vienmēr pasniedz uzreiz pēc izveidošanas un pagatavošanas.

Pagatavošana 4 porcijas

1

Baklažānus sagriezt strēmelītēs. Sīpolu un ķiploku nomizot un smalki sakapāt. Olīvas sagriezt 4-6 daļās. Sieru sarīvēt.

Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus, kamēr tie kļūst carspīdīgi. Pievienot baklažānus un apcept zeltaini brūnus. Pievienot sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu, olīvas un vārīt 10-15 min. uz lēnas uguns. Tad pieivienot samslacinātu čili piparu, timiānu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Pašās beigās pievienot apmēram pusi no rīvēta siera, apmaisa, lai siers izkūst un noņem no uguns.

2

Vieglā sālsūdenī novāra ravioli atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

3

Ravioli pasniedz ar baklažānu-tomātu mērci un sieru.

4

Avots-Endijs Bērziņš ("Vairāk saules")


Pievienot komentāru

Pastas