Daudzi cilvēki itāļu ravioli pielīdzina krievu pelmeņiem vai ukraiņu vareņikiem. Līdzība patiešām pastāv. Tomēr, ravioli nekad negatavo saldēšanai. Tos vienmēr pasniedz uzreiz pēc izveidošanas un pagatavošanas.
Baklažānus sagriezt strēmelītēs. Sīpolu un ķiploku nomizot un smalki sakapāt. Olīvas sagriezt 4-6 daļās. Sieru sarīvēt.
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus, kamēr tie kļūst carspīdīgi. Pievienot baklažānus un apcept zeltaini brūnus. Pievienot sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu, olīvas un vārīt 10-15 min. uz lēnas uguns. Tad pieivienot samslacinātu čili piparu, timiānu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Pašās beigās pievienot apmēram pusi no rīvēta siera, apmaisa, lai siers izkūst un noņem no uguns.
Vieglā sālsūdenī novāra ravioli atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Ravioli pasniedz ar baklažānu-tomātu mērci un sieru.
Avots-Endijs Bērziņš ("Vairāk saules")