Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Tomātu mērce makaroniem

Sastāvdaļas
  • 400 g plato, garo nūdeļu
  • 400 ml tomātu sulas
  • 200 ml burkānu sulas
  • 8 tomāti
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. sakapātu raudeņu
  • 2 tējk. buljona pulvera
  • sāls, malti pipari, cukurs
Universāla mērce, ar kuru garšos jebkuri makaroni, bet īpaši labi sader ar platajām, garajām nūdelēm. Lai iegūtu viendabīgas konsistences mērci, tā ir jāsablendē.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nūdeles izvāri sālsūdenī atbilstoši norādei uz iesaiņojuma.
2
Nomizotus ķiplokus un sīpolu smalki sakapā. Tomātus sagriez gabaliņos.
3
Katlā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus un ķiplokus.
4
Pievieno tomātus un 1 ēdk. raudeņu, pielej tomātu un burkānu sulu, iemaisi buljona pulveri un uz mērenas uguns vāri 7–10 minūtes. Pieber piparus un šķipsniņu cukura.
5
Pasniedz ar nūdelēm un pārkaisi ar atlikušo raudeni.

Pievienot komentāru

Mērces