Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pixabay.com

Kā dažādot salātu mērces garšu?

Sastāvdaļas
Vasara ir laiks, kad daudzi no mums izvēlas ēst svaigus dārzeņu un lapu salātu, zaļumu salātus. Taču, kā visiem zināms, salātu garšas noslēpums slēpjas ne tik vien sastāvdaļās, bet pašā mērcē. Mācam, kā pagatavot vienkāršu, taču gana smeķīgu mērci salātiem!

Pagatavošana

1
Pamatrecepte To var papildināt un pārveidot neskaitāmos veidos – gan ar garšvielām, gan citu eļļu piedevām, gan zaļumiem. 2 ēdk. maiga etiķa ielej nelielā burciņā, pievieno vienu ļoti smalki sakapātu šalotes sīpolu, sāli, maltus piparus, šķipsniņu cukura vai nedaudz medus pēc garšas. Pielej 4–5 ēdk. labas olīveļļas. Uzliec ciešu vāku un vairākas minūtes kārtīgi krati. Šādā veidā visi produkti labi savienosies un radīs patīkamas konsistences un garšas mērci.
2
Pikantāks variants Pievieno arī 1 tējk. vidēji asu sinepju un smalki sakapātas dilles. Šī mērce ļoti labi sader ar gurķu salātiem un zaļajiem lapu salātiem.
3
Augļaināks variants Pievieno smalkās skaidiņās sarīvētu ābolu vai bumbieri, kā arī apgrauzdētas un sakapātas ķirbju sēklas. Daļu olīveļļas vari aizvietot ar ķirbju sēklu eļļu. Labi garšo gan ar dažādiem zaļajiem salātiem, gan kāpostu salātiem.
4
Vidusjūras garšu variants Mērcei pievieno ļoti smalki sagrieztu (drīzāk – sakapātu) tomātu un sakapātas bazilika lapiņas. Labi sader ar tomātu salātiem, kā arī paprikas un cukīni salātiem.

Pievienot komentāru

Mērces