Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Humuss

Sastāvdaļas
  • 300 g vārītu turku zirņu (var izmantot arī konservētos)
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 3 ēdk. Sezama pastas (veikalos atrodamas ar Tahini nosaukumu)
  • ½ citrona sulas
  • 1-2 ēdk. Olīveļļas
  • Šķipsniņa sāls
Šī ir tradicionāla humusa recepte no Tuvajiem Austrumiem. Humusu var ēst ar maizi, parasti izvēlētos lavašu, armēņu maizi, grauzdētu baltmaizi… To var arī pasniegt pie gaļas, ar kebabu vai kotletēm. Labi garšo arī ar svaigiem dārzeņiem.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Ja izmanto konservētos zirņus, nolej šķidrumu, labi noskalo un ber katliņā svaigā ūdenī, karsē, līdz sāk vārīties.
2
Izvārītos zirņus nokās un ber bļodā, pievieno sezama pastu, olīveļļu, citrona sulu un sāli. Visu saspaidi ar dakšiņu viendabīgā masā. To var paveikt arī ar blenderi. Ja masa kļūst pārāk cieta, pievieno ūdeni, kurā vārījās zirņi.

Pievienot komentāru

Mērces