Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarte tatin ar ananāsiem

Sastāvdaļas
  • 1 ananāss (apmēram 500g)
  • saldējums
  • 100g cukurs
  • 60g sviests
  • 200g kārtainās bezrauga mīklas
Par to kā radusies leģendārā apgāztā kūka esam jau rakstījuši ( lasīt ). Šoreiz Tarte tatin ar ananāsiem un sakdējumu.

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 200 grādiem. Mīklu atkausēt.
2
Izmantojot asu nazi notīrīt ananāsu - nogriezt ādu un izgriezt "acis", sagriezt uz pusēm un izgriezt vidu. Ananāsu sagriezt 1 cm platās šķēlēs.
3
Formā, kur cepsiet tatīnu, iebērt cukuru un karsēt, ik pa brīdim apmaisot. Kad cukurs ir izkusis, pievienot sviestu un karsēt, kamēr cukurs sāk karamelizēties. Karamelei jābūt tumšai, bet to nedrīkst sadedzināt. Pievienot 12-15 ananāsu šķēlītes un vārīt 6-8 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
4
Mīklu izrullēt un ieklāt formā tā, lai ananāsi ir pilnībā nosegti un mīkla cieši pieguļ malām. Miklu sadurstīt ar dakšu. Cept krāsnī 20-25 minūtes, vai kamēr mīkla kļūst zeltaina un uzpūtusies. Atstājiet uz pāris minūtēm uz galda atdzist. Formu apsegt ar lielu šķīvi un apgāzt otrādi.
Pasniedz siltu, klāt servējot saldējumu.

Pievienot komentāru

Kūkas