foto: Shutterstock
Kūkas
2014. gada 23. februārī, 20:19

"Blondā" banānu kūka

Daudziem ir zināma šīs kūkas tumšā versija - brauniji. Tagad piedāvājam pagatavot tās "blondo" māsu - kūku ar banāniem. Galvenā atšķirība no citām kūkām - pildījums iekšā nav sauss, tam jābūt mazliet "mitram". Tad kūka ir izdevusies! Gatavojot šo kūku, nepieciešama forma 20x20cm.

Pagatavošana

1

Formu izklāt ar cepamo papīru, ja tā nav silikona. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem.

Pagatavot mīklu. Sviestu izkausēt un atdzesēt 15 min. Miltus bļodā sajaukt ar cepamo pulveri un sāli. Sviestu uzputot, izmantojot abus cukurus. Pievienot olu un olas dzeltenumu un putot apm. 3 min. Turpinot putot pievienot pusi no miltu maisījuma, tad saldo krējumu un vaniļas cukuru. Pievienot atlikušo miltu maisījumu un putot vēl apm. 30 sek.

2

Atsevišķi sajaukt sieru, olas dzeltenumu, vaniļas cukuru, sviestu un cukuru. Tad pievienot miltus, kukurūzas cieti un banānus. Ja nav kombaina, kas paredzēts mīklas gatavošanai, tad banānu pirms pievienošanas vajadzētu ar dakšiņu saspaidīt.

3

Sagatavotā formā ieliet 3/4 no mīklas un ar lāpstiņu izlīdzināt. Tad pārliet pildījumu un pa virsu uzliet atlikušo mīklu. Ar karotes vai dakšas spalu samaisīt pildījumu un augšējo mīklas slāni.

4

Cept cepeškrāsnī apm. 40-45 min., gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti. Taču vēlamies vērst uzmanību, ka kūkai jābūt mazliet mitrai, tāpēc pie koka irbulīša var pielipt pāris "krikumiņi".

5

Kūku pilnībā atdzesēt uz restēm un tad sagriezt porcijas gabalos.