Ābolus nomizo, sagriež uz pusēm, izgriež serdi un sagriež ne pārāk plānās šķēlēs. Ābolu šķēles salikt bļodā, pārliet ar citornu sulu, lai āboli nepaliek tumši.
Karstumizturīgā formā (mēs izmantojām speciālu tatīnu keramisko formu) ieber 100g cukura un ar gāzes degļa palīdzību cukuru karamelizē. Pa virsu kārto ābolus.
Olu baltumus atdalīt no olu dzeltenumiem. Olu dzeltenumus sajaukt ar miltiem un sviestu. Mīklu saberž ar rokām, līdz veidojas drupačas. Vaniļas pāksti sagriezt gareniski uz pusēm un ar neaso naža daļu izkasīt sēklas. Sēklas pievieno mīklai un vēlreiz saberž ar rokām. Drupačas pārkaisīt pār āboliem. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 15 min. 180 grādos.
Pa to laiku olu baltumus uzputot ar 2 ēd.k. cukura līdz veidojas stingras putas.
Izņemt kūku no cepeškrāsns, apsegt ar lielu šķīvī un ātri apmest riņķī, lai mīkla būtu apakšā, nocelt formu. Pa virsu āboliem sakārtot uzputotos olu baltumus. Ar gāzes degli apsvilināt olu baltumus.
Pasniedz ar tēju.