Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apgāztā zemeņu kūka

Sastāvdaļas
  • 3 olas
  • 180g cukurs
  • 150g milti
  • 150g saldais krējums 30%
  • 400g zemenes (var būt atsaldētas)
  • 1 ēd.k. kartupeļu ciete
Ir ticējums, ja sadalīsi zemeni uz pusēm, un vienu pusi iedosi kādam pretējā dzimuma pārstāvim, jūs pavisam drīz iemīlēsieties! Neesam parbaudījuši vai tas darbojas, taču šī zemeņu kūka neatstās vienaldzīgu pat visprasīgāko gardēdi.

Pagatavošana

1
Keramisku vai stikla karstumizturīgu formu ietaukot un apkaisīt ar cukuru. Zemenes sagriezt mazākos gabalos un sakārtot formas apakšā. Ogas pārkaisīt ar kartupeļu cieti.
2
Olas uzputot ar cukuru. Pievienot miltus un izmaisīt. Atsevišķi uzputot saldo krējumu un pievienot mīklai. Kārtīgi samaisīt, līdz mīkla kļūst viendabīga. Mīklu pārliet pa virsu ogām.
3
Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 45 min. Kūkas gatavības pakāpi pārbaudīt ar koka irbulīti. Kad kūka ir gatava, to vajadzētu 5-10 min. paturēt izslēgtā cepeškrāsnī.
4
Formu apsedz ar šķīvi un ātri apgāž otrādi. Pasniedz uzreiz. Lieliski sader ar saldējumu.

Pievienot komentāru

Kūkas