Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Tomato sauce (jam) with pepper, parsley and garlic in glass jar, selective focus, shallow doff

Tomātu mērce

Sastāvdaļas
  • 450g tomāti
  • 1 sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 1 selerijas kāts
  • 1 ēd.k. tomātu pasta
  • 1 ēd.k.olīveļļa
  • 1 lauru lapa
  • 2 zariņi svaigi oregano
  • smalki sakapāti zaļumi (pēc izvēles)
  • sāls, pipari
Neesiet apmierināti ar veikalā iegādātās tomātu mērces kvalitāti? Vai ir šaubas par tās dabīgumu? Pagatavojiet tomātu mērci paši. Tas nav sarežģīti un galvenais, jūs zināsiet pilnīgi visas sastāvdaļas, kuras izmantotas mērces pagatavošanā.

Pagatavošana

1
Sīpolus un ķiploku smalki sakapāt. Selerijas kātu sagriezt mazos kubiņos. Tomātus sasmalcināt.

Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus, apm. 5min. Pievienot tomātus, tomātu pastu, lauru lapu, oregano, sāli un piparus pēc garšas un sautēt zem vāka 20-25 min, kamēr tomāti pilnībā izšķīduši.
2
Izņemt lauru lapu un masu sablendēt. Pēc vēlmes pievienot smalki sakapātus zaļumus. Glabāt vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana